miércoles, 27 de febrero de 2013

Aprenentatge Cooperatiu


El claustre del col·legi de La Consolació, en el seu interès per millorar, està formant-se en noves metodologies d’aprenentatge. En aquest cas ens estem endinsant en el món de  l’ Aprenentatge Cooperatiu. Pretenem transformar l’aula en una xicoteta “comunitat d’aprenentatge” on els alumnes puguen aprofitar al màxim la interacció simultània entre ells i la participació equitativa de tots, per tal que aprenguin fins al màxim de les seues possibilitats.
 
 
Toni Ramos, expert en la matèria, ens està ajudant a anar per bon camí. A més a més, a aquesta formació li hem de sumar la visita a altres centres de la província on ja treballen cooperativament, per part d’alguns professors; d’on han pogut extraure informació i observar en primera persona una realitat metodològica que respon a les necessitats del nostre alumnat.
 

Hem d’encaminar-nos en buscar alumnes responsables tant d’aprendre el que el professor els ensenya, com de contribuir a fer que ho aprenguin també els seus companys.

Seguim esforçant-nos en buscar aquelles eines que més ajuden als nostres alumnes a desenvolupar les seues capacitats i com no, seguim buscant una educació de qualitat que els ajuda a créixer dins de la realitat social, plural i canviant, a la que pertanyen. En definitiva, volem alumnes competents!!!